Romanya Vizesi için Gerekli Belgeler


Romanya vizesi için gerekli olan vize evrakları aşağıda listelenmiştir.


Romanya Vizesi 
Örneği


1. Pasaport (Orjinal)

* Romanya seyahatiniz için gerekli olan Romanya Vize etiketinin pasaportunuza yapıştırılması için mutlaka pasaportunuzda en az iki boş sayfa bulunması gerekir.
* Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep edilen Romanya Vize'sinin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır.
* Romanya Vizesi'nin alınması için pasaportunuzun fotoğraflı sayfasında yer alan kısmı mutlaka imzalı olması gerekmektedir.

2-Fotoğraf

* 1 Adet Fotoğraf arka fonu beyaz son ( 3 ay içerisinde çekilmiş olmalı ) 
* Vesikalık Fotoğrafın Özellikleri 3,5x4,5 Ölçülerinde olmalı Örnek Fotoğraf

3. Romanya Vizesi E-Başvuru Formu

* Romanya Vizesi e-başvuru formu internet üzerinden Romanya dışişleri bakanlığı sayfasında yer alan e-visa bölümünden online olarak doldurulması gerekmektedir. Form doldurulduktan sonra Randevu tarihi verilecektir.Randevu tarihi 1 hafta içinde gelmektedir. Romanya Dışişleri bakanlığı sayfasındaki e-visa ön başvuru romence dilinde oldugundan dolayı bu işlemi Marina Turizm'ın Romanya vatandaşı çalışanları tarafından gerçekleştirilmektedir.
* Online Başvuru Formu Vize müracatında bulunacak kişi tarafından bizzat imzalanmalıdır.

4. Antetli Kağıda Yazılmış Dilekçe

* Romanya Vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları , Çalıştığı işyerinden Romanya Konsolosluğu'na hitaben şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış ingilizce veya Romence dilekçe.
* Romanya Vizesi Talep Dilekçesinde; Vize başvuru sahibinin Şirketteki meslek ve görev bilgilerini Romanya'ya gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıklarını ve söz konusu seyahatin amacı ve kim tarafından finanse edileceği bilgileri beyan edilmelidir.

5. SGK İşe Giriş Bildirgesi

* Romanya Vizesi'nin alınabilmesi için SGK'dan alınmış Güncel İşe Giriş Bildirgesi

6. SGK Prim Dökümü

* Romanya Vizesi'nin alınabilmesi için SGK'dan alınmış son 3 aylık Güncel prim dökümü

7. Seyahat Sağlık Sigortası

* Romanya Konsolosluğu'nun vize için talep ettiği evraklardan biride Romanya'ya Turist Vizesi alacak kişiler mutlaka seyahat tarihlerini kapsayan 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçesi ibraz etmek zorundadırlar.

8. Vergi Levhası 

* Romanya Vizesi için gerekli evraklardan biride 'Çalıştıgınız veya sahibi oldugunuz işyerine ait güncel Vergi levhası fotokopisi

9. Faaliyet Belgesi

* Romanya Vizesi İşlemleri İçin gerekli belgeler arasında yer alan Faaliyet belgesi fotokopisi gerekmektedir.

10. İmza Sirküleri

* Romanya Konsolosluğu'nun vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için Romanya vizesi alınması şartlarından biride Şirketin İmza sirküleri fotokopisi talep etmektedir.

11. Ticari Sicil Gazetesi

* Romanya Konsolosluğu'nun vize için talep ettiği evraklardan biride Ticari sicil gazetesi fotokopisidir

12. Banka Hesap Ekstresi

* Güncel tarihli bankadan alınmış son 3 aylık Banka hesap ekstresi dökümü Romanya Vizesi almak için Romanya Konsolosluğu'nun vize için talep ettiği evraklardan biridir.

13.Otel Rezervasyonu

* Romanya Vizesi almanın önemli kriterlerinden bir taneside Romanya'da konaklyacagınız otelden Konfirmeli Rezervasyon Belgesi , Otel Tarafından kaşeli ve imzali bir şekilde size yollaması geremektedir.. Dilediğiniz takdirde acentamız sizin adınıza Romanya'da anlaşmalı olduğumuz otellerden Konfirmeli rezervasyon belgesini sağlayacaktır.  

14.Uçak Bileti Rezervasyonu

* Romanya Vizesi İşlemleri İçin gerekli belgeler arasında yer alan uçak bileti rezervasyonu acentamız tarafından hazırlanacaktır.

Romanya Vizesi ücretleri

Vize Süresi Vize Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi Hizmet Bedeli Konsolosluk Harcı
7 Günlük Turistik 1 Girişli 3 İş Günü  70 USD 60 EURO
7 Günlük Turistik-Express 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
15 Günlük Turistik 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
15 Günlük Turistik-Express 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
15 Günlük Ticari 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
1 Aylık Ticari-Expres 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
1 Aylık Ticari 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
3 Aylık Ticari-Expres 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
3 Aylık Özel Ziyaret 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
Oturum Vizesi Evlilik D tipi 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 120 EURO
Oturum Vizesi Çalışma D tipi 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 120 EURO
Oturum Vizesi Öğrenci D tipi 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 120 EURO

* 2017 Romanya Vizesi Fiyat Listesi Olup Ücret tablosunda yazılı olan Fiyatlar geçerlidir.
* Yukarıda Yazılı olan Fiyatlarımıza Kargo&Kdv Dahil değildir.
* Romanya Vizesi fiyatlarımıza Romanya Konsolosluğu  harçları ve hizmet bedelimiz dahildir.
* Yukarıda belirtilen fiyatlara ilave bir ücret talep edilmez. 
* Kargo&Kurye Ücretleri Müşteriye Aittir.

* Romanya Vize işlemleri için geriye kalan diğer evraklar Marina Turizm tarafından temin edilecektir.

* Türkiye’nin her hangi bir ilinden alınmış pasaportlara Marina TurizmRomanya vize başvurusu müracatlarını gerçekleştirmektedir. 

* Romanya Vize işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur.Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.

* İstanbul'da ikamet eden müşterilerimiz bizzat ofisimize gelerek yada görevlendirecekleri kişi aracılıgıyla veya Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Romanya Vize müracatında bulunabilirler.

* Diger şehirlerden Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz evraklarını bize Yurtiçi kargo&Aras kargo ile bize ulaştırabilirler.Vizeleriniz alındıktan sonra aynı şekilde kargo ile size geri gönderilecektir.


Yorum gönderiliyor lütfen bekleyiniz...
Whatsapp
+90 538 954 74 58
E-mail
info@marinavize.com
Telefon
+90 212 530 04 25
© 2017 Marina Turizm - Tüm Hakları Saklıdır