Transit Romanya Vizesi için Gerekli evraklar


Transit Romanya vizesi için gerekli olan vize evrakları aşağıda listelenmiştir.


Transit Romanya Vizesi 
Örneği


1. Pasaport (Orjinal)

* Romanya seyahatiniz için gerekli olan Transit Romanya Vizesi etiketinin pasaportunuza yapıştırılması için mutlaka pasaportunuzda en az iki boş sayfa bulunması gerekir.
* Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep edilen Transit Romanya Vize'sinin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır.
* Transit Romanya Vizesi'nin alınması için pasaportunuzun fotoğraflı sayfasında yer alan kısmı mutlaka imzalı olması gerekmektedir.

2. Fotoğraf

* 2 Adet Fotoğraf arka fonu beyaz son ( 3 ay içerisinde çekilmiş olmalı ) 
* Vesikalık Fotoğrafın Özellikleri 3,5x4,5 Ölçülerinde olmalı Örnek Fotoğraf

3. Romanya Vizesi E-Başvuru Formu

* Transit Romanya vizesi e-başvuru formu internet üzerinden Romanya dışişleri bakanlığı sayfasında yer alan e-visa bölümünden online olarak doldurulması gerekmektedir. Form doldurulduktan sonra Randevu tarihi verilecektir.Randevu tarihi 1 hafta içinde gelmektedir. Romanya Dışişleri bakanlığı sayfasındaki e-visa ön başvuru romence dilinde oldugundan dolayı bu işlemi Marina Turizm'ın Romanya vatandaşı çalışanları tarafından gerçekleştirilmektedir.
* Online Başvuru Formu Vize müracatında bulunacak kişi tarafından bizzat imzalanmalıdır.

4. Antetli Kağıda Yazılmış Dilekçe

* Transit Romanya vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları , Çalıştığı işyerinden şirketin antetli kağıdına yazılmış kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Romanya'yı ziyaret amacını ve ziyaret tarihlerini belirten Romanya Konsolosluğu'na hitaben yazılmış ingilizce veya Türkçe dilekçe

5. SGK İşe Giriş Bildirgesi

* Transit Romanya vizesi'nin alınabilmesi için SGK'dan alınmış Güncel İşe Giriş Bildirgesi

 6SGK Prim Dökümü

* Transit Romanya vizesi'nin alınabilmesi için SGK'dan alınmış son 3 aylık Güncel prim dökümü

7. Seyahat Sağlık Sigortası

* Romanya Konsolosluğu'nun vize için talep ettiği evraklardan biride Transit Romanya vizesi alacak kişiler mutlaka seyahat tarihlerini kapsayan 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçesi ibraz etmek zorundadırlar.

8. Vergi Levhası 

* Transit Romanya vizesi için gerekli evraklardan biride 'Çalıştıgınız veya sahibi oldugunuz işyerine ait güncel Vergi levhası fotokopisi

9Faaliyet Belgesi
* Transit Romanya vizesi İçin gerekli belgeler arasında yer alan Faaliyet belgesi fotokopisi gerekmektedir.

10. İmza Sirküleri

* Romanya Konsolosluğu'nun vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için Transit Romanya vizesi'nin alınması şartlarından biride Şirketin İmza sirküleri fotokopisi talep etmektedir.

11. Ticari Sicil Gazetesi

* Romanya Konsolosluğu'nun vize için talep ettiği evraklardan biride Ticari sicil gazetesi fotokopisidir

12. Banka Hesap Ekstresi

* Güncel tarihli bankadan alınmış son 3 aylık Banka hesap ekstresi dökümü Romanya Vizesi almak için Romanya Konsolosluğu'nun vize için talep ettiği evraklardan biridir.

13. Araç evrakları 

* Araç ile gidilecekse aracın Ruhsatı ve yeşil sigorta poliçesi.Şayet Araç başka kişi veya şirketin adınıysa Noterden düzenlenmiş Vekalatename ile birlikte sürücünün ehliyet fotokopisi.

14. Otobüs ile Gidilecekse

* Romanya'dan Otobüs ile geçilecekse Otobüs firmasından satın alınmış gidiş dönüş Otobüs bileti gerekmektedir.

Transit Romanya Vizesi ücretleri

Vize Süresi Vize Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi Hizmet Bedeli Konsolosluk Harcı
7 Günlük Turistik 1 Girişli 3 İş Günü  70 USD 60 EURO
7 Günlük Turistik-Express 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
15 Günlük Turistik 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
15 Günlük Turistik-Express 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
15 Günlük Ticari 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
1 Aylık Ticari-Expres 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
1 Aylık Ticari 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
3 Aylık Ticari-Expres 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
3 Aylık Özel Ziyaret 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 60 EURO
Oturum Vizesi Evlilik D tipi 1 Girişli 3 İş Günü 70 USD 120 EURO
Oturum Vizesi Çalışma D tipi 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 120 EURO
Oturum Vizesi Öğrenci D tipi 2 Girişli 3 İş Günü 70 USD 120 EURO

* 2017 Romanya Vizesi Fiyat Listesi Olup Ücret tablosunda yazılı olan Fiyatlar geçerlidir.
* Yukarıda Yazılı olan Fiyatlarımıza Kargo&Kdv Dahil değildir.
* Romanya Vizesi fiyatlarımıza Romanya Konsolosluğu  harçları ve hizmet bedelimiz dahildir.
* Yukarıda belirtilen fiyatlara ilave bir ücret talep edilmez. 
* Kargo&Kurye Ücretleri Müşteriye Aittir.

* Transit Romanya Vize işlemleri için geriye kalan diğer evraklar Marina Turizm tarafından temin edilecektir.

* Türkiye’nin her hangi bir ilinden alınmış pasaportlara Marina Turizm, Transit Romanya vize başvurusu müracatlarını gerçekleştirmektedir. 

* Transit Romanya Vize işlemleri için Konsolosluğa gelmenize gerek yoktur.Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata gelmeniz zorunludur.

* İstanbul'da ikamet eden müşterilerimiz bizzat ofisimize gelerek yada görevlendirecekleri kişi aracılıgıyla veya Kargo&Kurye ile evraklarını bize ulaştırarak Transit Romanya Vize müracatında bulunabilirler.

* Diger şehirlerden Transit Romanya Vizesi almak isteyen müşterilerimiz evraklarını bize Yurtiçi kargo&Aras kargo ile bize ulaştırabilirler.Vizeleriniz alındıktan sonra aynı şekilde kargo ile size geri gönderilecektir.


Yorum gönderiliyor lütfen bekleyiniz...
Whatsapp
+90 538 954 74 58
E-mail
info@marinavize.com
Telefon
+90 212 530 04 25
© 2017 Marina Turizm - Tüm Hakları Saklıdır